معاونت پژوهشی
تولید علم و گسترش مرزهای دانش در عرصه جهانی، ارتقای جایگاه دانشگاه تهران در بین دانشگاههای معتبر دنیا، کاربردی کردن دانش برای رفع نیاز جامعه و تحقق اهداف برنامه ۱۰ ساله دانشگاه در راستای سند چشم انداز ۲۰ ساله جمهوری اسلامی ایران از جمله وظایف و کارکردهای معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه است. سیاستگذاری، برنامه ریزی و هدایت کلیه امور مربوط به فعالیتهای پژوهشی و نوآوری که بر عهده این معاونت میباشد در قالب سه اداره کل امور پژوهشی، پژوهشهای کاربردی و تجهیزات آموزشی و پژوهشی سازماندهی و به انجام میرسد. تصویب نهایی آییننامهها، تعیین خطمشیها و نیز ایجاد هماهنگیهای لازم در سطح دانشگاه توسط شورای پژوهشی دانشگاه صورت میپذیرد. شورای هماهنگی سردبیران مجلات دانشگاه، شورای انتشارات دانشگاه، شورای هماهنگی قطبهای علمی دانشگاه و شورای هماهنگی سرپرستان کتابخانههای دانشگاه در زیرمجموعه این معاونت فعالیت مینمایند. همچنین استقرار نظام عرضه و تقاضا، نظام نوآوری و تلاش برای تجاریسازی دستاوردهای پژوهش و فناوری اساتید دانشگاه، از جمله فعالیتهایی است که اخیراً در جهت اجرای نظام جامع پژوهش و فناوری دانشگاه شکلگرفته است.
شورای پژوهشی دانشگاه اعضای این شورا که به ریاست معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تشکیل و برنامهها و آییننامههای فعالیتهای پژوهشی را تدوین و تصویب مینماید، عبارتند از: معاونین پژوهشی پردیسها، دانشکدههای مستقل، دانشکدههای وابسته به پردیسها، مراکز و مؤسسات تحقیقاتی مستقل دانشگاه، مدیران کل حوزه ستادی معاونت پژوهشی دانشگاه و مشاوران معاونت پژوهشی دانشگاه.
شرح وظایف معاونت پژوهشی
· بررسی های لازم و اتخاذ تصمیم در مورد فعالیتهای پژوهشی · مطالعات لازم در زمینه ارزشیابی فعالیتهای پژوهشی · اداره امور واحد های پژوهشی تابعه و وابسته به دانشکده · همکاری در ارائه خدمات علمی فرهنگی و اجتماعی و برگزاری سمینار ها و کنفرانسهای علمی و اجرای کلیه امور قراردادهای تحقیقاتی و خدماتی با دانشگاه و سایر موسسات · نظارت بر کلیه امور پژوهشی دانشکده ،کتابخانه ها · برنامه ریزی جهت استفاده اعضاء هیات علمی از فرصت های مطالعاتی داخل و خارجی برابر ضوابط مصوب · نظارت بر فعالیت شوراهای پژوهشی دانشکده · هدایت ،هماهنگی و نظارت بر فعالیت کمیته پژوهشی دانشجویان دانشکده |